Pili noot met snede
Beschrijving
De pili noot heel groeit uitsluitend in de Filipijnen en wordt verzameld van nature voorkomende bomen in de regio. Deze noten staan bekend om hun milde smaak en unieke zachte structuur die bijna smelt op je tong. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, waaronder een ongeëvenaarde hoeveelheid vitamine E per 100g. Daarnaast zijn ze rijk aan magnesium, fosfor en mangaan, terwijl ze juist laag zijn in koolhydraten en suiker, maar hoog in vetten en eiwitten. De pili noot is een voedzame noot uit Zuidoost-Azië die veel gegeten wordt door papegaaien vanwege hun vette gehalte en de uitdaging van de dikke, stevige schil. De romige en boterachtige smaak wordt vergezeld van een frisse, muntachtige nasmaak die lijkt op een mix van macadamia- en pijnboompitten. Ze zijn een goede bron van calcium, vitamine E, magnesium, mangaan, vitamine B1, fosfor en koper. Vitamine E helpt bij het beschermen van cellen en de antioxidanten in de noot ondersteunen de algehele gezondheid.
